Teemun tarina

Refleksiohjauksen hyödyt yllättävät joka kerta, vaikka v...

single project cover
  • Date: 25.3.2016

Refleksiohjauksen hyödyt yllättävät joka kerta, vaikka vuosien mittan ne ovatkin tulleet meille Motivoxissa tutuiksi – omasta kriittisestä asenteestamme huolimatta. Viimeistään Teemun tapaus vakuutti meidät kaikista niistä pienistä ja suurista ihmeistä, joita menetelmän avulla voidaan luoda lapselle tai nuorelle ja koko hänen perheelleen. Teemulla oli vakavia fyysisiä oireita hänen sairastettuaan leukemian. Lääkitys aiheutti vakavat sivuoireet, kuten alaraajojen tunto- ja liikepuutokset sekä keskikehon hallinnan heikkouden. Fyysinen epätasapaino vaikutti suoraan myös hänen vireystilaansa ja oppimiseen.

Tätä nytkyä Teemu on lahjakas yläkoululainen, jonka bravuureita on mm. englanti, tietotekniikka, kotitalous ja kuvallinen ilmaisu!

Teemun jälkeen olemme tavanneet paljon tyttöjä ja poikia, jotka ovat saaneet nopeasti ja helposti avun oppimisen ja keskittymiskyvyn paranemisen lisäksi motorisiin sekä aistien yhdentymiseen liittyviin ongelmiin ja tunnetaitoihin.

Kehon ja hermoston rauhoittuessa ärtyvyys vähenee, oman ikäisten puuhat alkavat kiinnostaa ja sopu säilyy myös perheessä. Nuorilla edistyminen näkyy paljolti koulumotivaation kasvuna ja käytösongelmien poistumisena. Monia uhkaavia syrjäytymisiä on voitu estää.

Elämänlaatu on monen lapsen ja nuoren kohdalla oleellisesti parantunut. Vai mitä olette mieltä siitä, että yllättäin, ”sivuoireena”, muuta asiaa hoidettaessa, myös 16 -vuotiaan nuoren yökastelu loppui kuin seinään. Kastelua oli ollut koko hänen ikänsä, eivätkä mitkään keinot olleet auttaneet. Tämän tiedon saatuani oli pakko istua alas tajutessani, kuinka merkittävästä asiasta refleksien kanssa työskentelyssä on kyse.

Itku meinasi päästä myös silloin, kun ensimmäisen kerran oikein ymmärsin tämän menetelmän hyödyt. Ajattelin vain, että voi kunpa olisin tiennyt tästä jo kymmenen vuotta sitten! Terapiassa käyneiden lasten kuvat vain vilisivät mielessäni… Niin moni olisi varmasti hyötynyt ohjauksesta!

Teemun tarina ilmestyi alunperin Tukiviesti -lehdessä, numero 1/2015, s. 20-22. 

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.