Moro -refleksin hoito

Moro -refleksi aiheuttaa monenlaisia hankaluuksia.

Ensinnäkin, se lisää hermoston stressikuormaa, pitää yllä taistele-pakene -reaktioita, aiheuttaa epämääräistä ahdistusta ja ylisuuria reaktioita.

Ennen kuin muiden refleksien aiheuttamiin liikemalleihin päästään käsiksi, on Moro saatava rauhoittumaan!

Moron kypsyttely jo yksistään auttaa monenlaiseen vaivaan:

  • elimistön stressi laantuu
  • hormonitoiminta tasapainottuu
  • unen laatu paranee
  • levollisuus lisääntyy
  • käyttäytyminen tasoittuu
  • keskittyminen helpottuu jne.
  • Myös erilaiset kivut, jotka ovat saattaneet jatkua pitkään, lievittyvät. Tässä varmastikin juuri elimistön stressin määrän vähenemisellä on vaikutuksensa.

Moron liikeharjoitus on helppo mutta erittäin tehokas. Sen tekemiseen on syytä varautua tietyllä kunnioituksella, sillä yksinkertaisuudestaan huolimatta se saattaa aiheuttaa tukalaa oloa ja toisinaan jopa valtavan tunnepurkauksen, mikäli henkilöllä on fyysistä tai psyykkistä traumataustaa tai hänellä on jokin vamma tai hankala tilanne tässä hetkessä päällä.

Siksi on aloitettava itseään kuulostellen ja porrastettava harjoitusta. Mielellään tietysti tehtävä ensimmäiset harjoitukset Moroon ja sensomotoriikkaan perehtyneen henkilön seurassa, joka on arvioinut, onko sinulla Moron jäänteitä vallalla.

 

Löysin kuitenkin pari videota, joissa on kaksi erilaista versiota ohjeineen Moron hoidosta. Ne ovat englanniksi ja poikkeavat hieman omasta tavastamme tehdä kotiharjoitetta, mutta periaate on aivan sama.

 

Näillä ohjeilla pääset varmasti alkuun, kunhan kuulostelet omaa olotilaasi. Laitan tänne lisätietoa Morosta ja sen harjoitteista vielä tuonnempana.

 

Tässä kuitenkin linkit videoihin:

Aloittelijalle tai henkilöille, joilla ahdistuneisuutta, uniongelmia (nukahtamisen ja rauhoittumisen vaikeutta, vireystilan säätelyn ongelmaa, levottomia öitä heräilyineen yms.):

 

Edisytyneemmille tai siinä vaiheessa harjoitusta, kun pään kallistaminen taaksepäin ei enää aiheuta tunnereaktiota: